lunes, 12 de mayo de 2014

COL.LECTIU RONDA DENUNCIA LA FALTA DE ASISTENCIA SANITARIA DE LOS ENFERMOS DE S.F.C. Y S.Q.M.

El Col·lectiu Ronda denunciarà l'incompliment per part del Departament de Salut de la Generalitat i el Servei Català de Salut del deure de protegir la salut de les persones afectades per Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i SSQM. Tothom interessat a unir-se a aquesta iniciativa pot fer-ho omplint i adreçant-nos l'autorització que posem al seu abast

 [Traducción al castellano] Descarrega l'autorització [PDF] -Castellà. Properament, també en català  Descarrega l'escrit de reclamació [PDF] --Castellà. Properament, també en català [per tal de participar en aquest procés, és necessari fer-nos arribar l'autorització. Podeu fer-ho per correu -crondaweb@cronda.coop- fax -93-2681230-  o lliurant-nos la documentació a qualsevol dels nostres despatxos]    

El Col·lectiu Ronda fa anys que lluita pel reconeixement dels drets de les persones afectades pels denominats Síndromes de Sensibilitat Central, una etiqueta que abasta patologies com ara laSíndrome de Fatiga Crònica, l’Electrohipersensibilitat,laFibromiàlgia o la Síndrome de Sensibilitat Química.

Un d'aquests drets que des de la nostra cooperativa considerem que es troba en situació de permanent vulneració és, precisament, el dret a la pròpia salut i a rebre una atenció mèdica especialitzadaque garanteixi a les afectades l'accés a la medicació i els tractaments més recents i avançats en relació a les seves patologies.

És evident, però, aquesta situació ideal consagrada per la legislació vigent, incloent-hi la Constitució, topa amb una realitat ben diferent. A la pràctica, les unitats especialitzades de referència en aquestes greus patologies – Vall d'Hebron i Hospital Clínic- són absolutament insuficients per fer front a la demanda de persones que requereixen de la seva atenció.

A les llargues llistes d'espera, cal sumar el fet que són moltes les persones malaltes que no aconsegueixen ser ateses per aquestes úniques unitats especialitzades en les seves complexes dolences, doncs es deneguen moltes de les sol·licituds presentades. Fins i tot, s'estan denegant sistemàticament les derivacions cap a aquestes unitats procedents de qualsevol altre hospital. Per tant, només les persones a qui correspon territorialment ser ateses a Vall d'Hebron o a l'Hospital Clínic tenen la seguretat de poder accedir -encara que sigui patint llistes d'espera superiors a l'any de durada- al tractament que requereixen . A la resta, se'ls està negant la possibilitat de rebre les cures de veritables especialistes en unes malalties que, malauradament, encara pateixen un elevat grau de desconeixement, fins i tot entre els integrants de la comunitat mèdica.

Indefensió
És absolutament injust i reprovable que es condemni a un col·lectiu de persones malaltes a afrontar veritables peregrinatges assistencials a la recerca de centres i professionals mèdics que puguin abordar amb garanties les seves patologies, oferint-los tractaments adequats que els ajudin a a superar o pal·liar les seves dolences.

Per suposat, aquesta situació és evidentment reprovable des del punt de vista moral. Ara bé, des del Col·lectiu Ronda creiem que també ho és en el camp del respecte a la legalitat vigent.

 

Sol·licitud gratuïta
Amb aquest convenciment, el Col·lectiu Ronda ha confeccionat un escrit de sol·licitud oficial exigint al Servei Català de la Salut i al Departament de Salut de la Generalitat l'adopció de les mesures necessàries per garantir a totes les persones afectades el dret a la pròpia salut. Un dret que, en aquest cas, passa invariablement per la creació de les unitats de referència suficient per abordar la cura de la totalitat d'afectades i el respecte al dret d'aquestes malaltes a poder designar el metge especialista que considerin més adient.

Col·lectiu Ronda presentarà aquesta sol·licitud en nom i representació de tothom que ens faci arribar degudament complimentat l'escrit d'autorització que podeu descarregar a través d'aquest enllaç i gràcies al suport -econòmic i moral- de les persones que des de fa anys ens acompanyen en el procés d'exigir legalment al servei públic de salut la deguda atenció a les afectades pels denominats Síndromes de Sensibilització Central.

7 comentarios:

  1. Con vuestro permiso me lo llevo a mi blog para darle mas difusión, gracias por vuestro trabajo y apoyo al colectivo.
    Salud

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Claro que sí!! Hay que conseguir todos los apoyos posibles. Un abrazo.

      Eliminar
  2. Hola Miguel, una pregunta.
    Es solo para enfermos de Barcelona?.
    Gracias

    ResponderEliminar
  3. Hola Miguel,hay algún tiempo estipulado para haceros llegar la solicitud?

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar