lunes, 22 de febrero de 2016

MANIFEST DE LES PERSONES AFECTADES PER L´ICAM: NEIX LA PAICAM.

La Plataforma de persones Afectades de l'ICAM, la PAICAM, es va constituir el 13 de gener de 2016 amb l'objectiu de visualitzar el tracte inhumà i el funcionament injust d'aquest organisme avaluador de la sanitat catalana, que s'ha agreujat els darrers anys amb les retallades. Cada vegada les baixes són més restrictives, així com els criteris per atorgar pensions d'invalidesa, i el context d'atur i precarietat laboral en augment situa les persones malaltes sovint al llindar de l'exclusió social.

Davant d'aquesta situació, persones malaltes, familiars i organitzacions socials i sindicals hem decidit coordinar els nostres esforços per denunciar una injustícia que afecta al conjunt de la societat. En el nostre nom i en el nom de les que no es poden aixecar del llit per lluitar.

Els objectius que ens plantegem són:

1- Posar llum sobre les situacions d'injustícia que resulten d'aplicar criteris econòmics enlloc de sanitaris. No pot ser que un metge de capçalera li digui a una persona que no pot treballar i després l'ICAM li doni l'alta. És hora de denunciar les altes injustificades, denegació de peticions d’invalidesa i denunciar el tracte humiliant que rebem molts pacients.

2- Denunciar casos concrets on es posa en perill la seguretat del conjunt de la ciutadania, com passa al donar d'alta conductors o conductores de TMB encara malalts, incrementant les possibilitats d'accidentalitat laboral. Denunciar també les desigualtats existents segons el tipus de malaltia --és el cas de les Síndromes del Sistema Central--, la classe social –totes les persones afectades per l’ICAM som classe treballadora-- o el sexe --les dones són generalment les més afectades per aquestes situacions d'injustícia--. Altres desigualtat que es produeixen son per zona geogràfica, edat o tipus de feina.

3- Exigir el compliment dels nostres drets com a treballadors i treballadores --en actiu, a l'atur o precaris-- que, quan emmalaltim, esperem un tracte just i humà tant per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) com per l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM). No som mercaderies productives d'usar i tirar.

4- Reclamar la depuració de l'ICAM i dels responsables d'aquesta deriva economicista, així com l'eliminació dels criteris que posen els diners per davant de les persones i determinen l'actual funcionament de la Comissió de Valoració de l'INSS. També revisar la relació amb mútues i centres privats, que en la pràctica és un traspàs de diners públics a la privada. 

Amb la salut no s'hi juga!

Ens reunim en assemblea a les 17.30 h el primer dimecres de cada mes a la seu del Col·lectiu Ronda, a Barcelona. Pots contactar amb nosaltres i informar-te de les nostres activitats i properes reunions a través del Twitter (@LaPAICAM) i Facebook (Plataforma d'Afectats per l'ICAM i l'INSS), o a través del correu electrònic paicam.cat@gmail.com.

twitter PAICAM



No hay comentarios:

Publicar un comentario